Kabelåtervinning

Bronnebergs experter inom kabelåtervinning vet hur man återvinner gamla och nya koppar och aluminiumkablar med över 40 års erfarenhet inom området. Förr eldade man på kabeln för att separera aluminiumet och kopparn, idag sker separationen på ett mer sofistikerat och effektivt vis och Bronnebergs utrustning är i spjutspetsen på en global skala. 

Bronneberg tillverkar själva ett komplett sortiment av kabelskalare. Dessa kabelskalare säljs över hela världen under ett omfattande nätverk av återförsäljare. Det som kännetecknar en kabelskalare från Bronneberg är att de är extremt användarvänliga och uppfyller de senaste säkerhets och tekniska kraven. Detta kombineras med den högsta produktionskapaciteten på marknaden.
Det kompletta sortimentet av kabelskalare varierar från små bänkmaskiner upptill tunga maskiner för bearbetning bepansrade jord och undervattenskablar. 

I Bronnebergs kabelåtervinningssortiment ingår även ett stort och komplett utbud av granuleringsmaskiner. Detta sortiment börjar med små kompakta granulatorer och slutar med stora nyckelfärdiga kabelåtervinningslinjer som kan hantera över 5000kg per timme. 
Sortimentet av kabelgranulatorer bygger på beprövade tekniker som inkluderar pulveriseringskvarnar för bearbetning av flexibel kabel och siktsystem för att separera ut de sista koppardamsfraktionerna från PVS granulatet. 
Vi vet hur man uppnår den högsta kopparåtervinningsgraden på marknaden. Vi har även ett komplett sortiment av förkvarnars (singelroterande och dubbelaxlade) doseringssystem, transportband, magnetseparatorer, och damm filtreringssystem. 

Vill du också dra nytta v vår erfarenhet inom kabelåtervinningsfältet? Vänligen kontakta en av oss, så blir ni uppdaterade inom det senaste i utvecklingen. 

Frågor om våra produkter eller om vår tjänst?